Cannot Run / Cannot Hide

Cannot Run / Cannot Hide

CREDITS
Music by Deanmoore
Lyrics by Nils Wiegerinck
Mixed by Nils Wiegerinck
Mastered by Erwin Maas
Artwork by Roel Stoltenborg

Stream:

Persbericht

Deanmoore is terug met nieuwe muziek

Het is pakweg vijf jaar geleden dat het Lichtenvoordse rocktrio hun laatste muziek heeft uitgebracht. In die periode sleept de band enkele muziekprijzen in de wacht en zijn de verwachtingen van de muziekcritici hooggespannen. Tot 2017 geven ze diverse optredens maar dan is het ineens helemaal stil. Althans, voor de buitenwereld.

Hoewel veel mensen in de veronderstelling zijn dat de band een stille dood is gestorven komt de groep in werkelijkheid bijna wekelijks bij elkaar om aan nieuw materiaal te werken. De behoefte om op te treden ebt weg maar het onderlinge plezier in de studio neemt toe. Het resulteert in een grote vergaarbak van nieuwe muziek. Van volledige liedjes tot allerlei losse flarden die nog uitgewerkt kunnen worden.

Op wat goede vrienden na weet eigenlijk niemand dat de band nieuw materiaal aan het schrijven is maar dan verschijnen er deze maand ineens berichten op de sociale media. Er wordt een nieuwe single getiteld ‘Cannot Run / Cannot Hide’ aangekondigd. Het blijkt een zes en een halve minuut durende compositie die ontspannen en melodisch van start gaat maar via een indringend refrein en diverse verrassende wendingen uiteindelijk afsluit in een zeer bombastisch slotstuk.

“Wij zijn geen band die twee weken de studio in duikt en vervolgens met een volledig album naar buiten rolt.”

Hoewel Deanmoore in het verleden vier EP’s heeft uitgebracht hebben ze ditmaal voor een andere plan van aanpak gekozen. Bassist Harmen Stortelder verteld: “We kiezen ervoor om één single uit te brengen. Wanneer er een volgend een nummer klaar is word ook deze als single naar buiten gebracht. Hierdoor kunnen we rustig en stapsgewijs te werk gaan en geven we onszelf de mogelijkheid om elk nummer de volledige aandacht te geven. Wij zijn geen band die twee weken de studio in duikt en vervolgens met een volledig album naar buiten rolt. We blijven eindeloos schaven en slijpen en nemen alle tijd”.

“Online zijn onze nummers al ruim 600.000 keer beluisterd door liefhebbers van over de hele wereld.”

Drummer Roel Stoltenborg is enthousiast over de nieuwe single: “Het is misschien een beetje muzikantenpraat maar het interessante van dit nummer is dat het alle popmuziekwetten aan z’n laars lapt. Qua maatsoort heeft het een bijzondere structuur. De coupletten zijn in 7/8 (zeven/achtste) geschreven en de refreinen in 6/8. Dit soort muziek zul je op de radio niet snel horen maar er is wel degelijk een publiek voor. Online zijn onze nummers al ruim 600.000 keer beluisterd door liefhebbers van over de hele wereld.”

Net als bij al hun vorige liedjes is de band geheel zelfvoorzienend. Ze schrijven en produceren alles zelf. Iets dat niet vanzelfsprekend is. Veel van de huidige artiesten laten hun muziek door anderen schrijven of krijgen hulp van producenten. Ook het maken van de studio-opnames, het mixen van de muziek en het ontwerpen van het artwork wordt door de bandleden zelf verzorgd.

Zanger en gitarist Nils Wiegerinck is verantwoordelijk voor het geluid van de band. Hij verzorgd de opnames en maakt de mix. “Het is een immens tijdrovend karwei om de perfecte sound te vinden. Zeker met twee kritische bandgenoten die hun mening zelden onder stoelen of banken steken. Maar ik durf wel te stellen dat we met deze single onszelf ruim hebben overtroffen.”

“Toen alle muziek op tape stond had ik nog geen woord op papier staan”

Op de vraag hoe dit proces in z’n werk gaat antwoord Wiegerinck: “Nagenoeg alle instrumentale partijen bedenken we al spelend in de studio. Toen dit voor ongeveer 80% klaar was hebben we de drums opgenomen. De gitaren hebben we tijdens de opnames nog wat bijgeschaafd en vervolgens kon ik mijn zangpartijen opnemen. Een bloedstollende fase want toen alle muziek op tape stond had ik nog geen woord op papier staan. Ik heb alle teksten en melodieën pas naderhand geschreven op basis van de opnames. Hoewel ik altijd zo te werk ga is het toch elke keer weer spannend. Niet alleen voor mij want Harmen en Roel zitten dan ook op het puntje van hun stoel te wachten op de eerste proefopnames.”

De nieuwe single “Cannot Run / Cannot Hide” is vanaf 1 mei te beluisteren op Spotify, Apple Music, Amazon Music, Deezer of via wearedeanmoore.com 

Book us

Contact us